Пращат на съд 18-годишен, шофирал след употреба на наркотични вещества


Пращат на съд 18-годишен, шофирал след употреба на наркотични вещества
16 Февруари 2021, Вторник




Автор: Десант

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия Г. С., на 18 г., за това, че управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества, а именно 3,4-метилендиокси-метамфетамин (екстази, MDMA), съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 19.10.2020 г., около 00,35 ч., обвиняемият Г. С. управлявал лек автомобил по бул. „Драган Цанков“ в гр. София. По същото време и на същото място той бил спрян за проверка от служители на 04 РУ-СДВР. В хода на проверката полицейските служители забелязали, че Г. С. бил видимо притеснен, отговарял несмислено, а на моменти и несвързано.

В тази връзка на мястото били изпратени служители на отдел „Пътна полиция“-СДВР, които извършили проверка на обвиняемия Г. С. за употреба на наркотични или упойващи вещества с техническо средство „Дръг тест 5000“.

Проверката дала положителен резултат за употреба на метамфетамин. За установеното обстоятелство на Г. С. бил съставен акт за установяване на административно нарушение, като заедно с акта му бил издаден и талон за изследване. След това той бил придружен от органите на реда до медицинско заведение, където дал проби за изследване.

В хода на разследването било установено, че обвиняемият Г. С. е управлявал моторно превозно средство след употреба на 3,4-метилендиокси-метамфетамин (екстази, MDMA), което е наркотично вещество включено в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу Г. С. да продължи в Софийски районен съд.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки