Габрово в битка за голям атракционен комплекс


Габрово в битка за голям атракционен комплекс
15 Февруари 2021, Понеделник


Той ще включва въжен парк, съоръжение за свободно летене и детски стени за катерене, които са съчетани в красивата форма на гигантско дърво

Автор: Десант

Атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления, се канят да изградят в Габрово. Той ще включва въжен парк, съоръжение за свободно летене и детски стени за катерене, които са съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Теренът, който предлага местната общинска организация, е до Спортна зала „Орловец“ и Дома на хумора и сатирата. Той е 4000 кв. м. Ако Adventure Hub бъде разположен на това място, Община Габрово предлага своята подкрепа и за разполагане на въжени мостове и въздушни препятствия над коритото на река Янтра, с което да се свържат физически двата бряга и да се създаде допълнителна атракция за посетителите.

„Дървото“ ще се превърне в перлата на терена и чудесно ще се в пише както в концепцията на Дома на хумора и сатирата и Спортна зала „Орловец“, така и в тази на Центъра за съвременно изкуство на името на световноизвестния габровец Кристо и неговата съпруга Жан Клод, който също ще бъде в района.

За да се случи това, общината кандидатства в конкурс на българска фирма - световен лидер в изграждането и създаване на атракционни съоръжения, обявен сред всички български общини за изграждане на две съоръжения – Adventure Hub и Ролглайдер®.

Инвестицията е за над 2 млн. лв. Компанията обяви, че ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията напълно безплатно, като търси кмет и общински съветници с визия за бъдещето на поверената им община.

Решението в кои общини ще се изградят атракционите, се очаква да бъде оповестен в края на април.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки