Забраниха риболова в Национален парк „Пирин"


Забраниха риболова в Национален парк „Пирин"
15 Февруари 2021, Понеделник


Вижте в кои езера и реки няма да може да се мята въдица

Автор: Яна Славянска

Със заповед на директора на Национален парк „Пирин" се забранява риболовът на територията на парка в някои езера, реки и участъци от тях. 

Така например няма да може да се мятат въдици в езерата: Каркъмски, Тодорини очи, Валявишки дупки, Георгийски, Типишки, Влахини, Газейски, Полежански, Бански (в участък Безбог), Рибни (в участък Безбог), Кременски, Каменишки, Корнишки, Десишко, Василашки (бед Долно Василашко) Суходолско, Горно и Средно (Брезнишки).

Любителският риболов няма да е разрешен и в реките:  Василашка, Демяница, Средната (от хижа Пирин нагоре), Крайната, Поленица, Конска, Малка Спанополска, Бъндеришка (в участъка, преминаваш през местността Равнака), Георгийска, Синанишка, Десилица, Типишка, Газейска, Юленска и Бяла река. 

Там където любителският риболов е разрешен, се забранява използването на харпуни.

В заповедта се уточнява също, че любителски риболов може да се извършва само с редовни риболовни билети, само през светлата част на денонощието, само в събота, неделя и по време на официалните празници и с една въдица (пръчка) с монтирана на нея само една кука.  

Разрешено е риболовът да се извършва само с изкуствена стръв. При еднодневен излет за лични нужди могат да се запазят до 2 кг или най-много 8 уловени риби или по един по-едър екземпляр - по-тежък от 2 кг, но това не се отнася за американска пастърва и сивен.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Asen Karamfilov
16.02.2021 04:00:41
0
0
Като се вземе под внимание,че дъговата пъстърва/американската/ се размножава във всякаква надморска височина и наддава на тегло по-бързо от местната пъстърва,би могло,да се преразгледа забраната за улов на дъгова пъстърва,за сметка на балканската пъсърва и сивена...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки