Читалище обяви онлайн конкурс за автентична носия от Елховския край под надслов „От раклата на баба"


Читалище обяви онлайн конкурс за автентична носия от Елховския край под надслов „От раклата на баба"
Снимка: НЧ „Развитие – 1893“-Елхово.
15 Февруари 2021, Понеделник


Целта е да се издирят, запазят и популяризират прекрасните български традиционни облекла, както и специфичните наименования на техните отделни части

Автор: Десант

Елховското читалище „Развитие – 1893“ организира онлайн конкурс за снимка на автентична елховска народна носия „От раклата на баба“.

Основната му цел е издирване, запазване и популяризиране на прекрасните български традиционни облекла, както и специфичните наименования на техните отделни части. Да се покаже красотата на носията във всичките и разновидности, разнообразие и колорит от всяко едно село на Елховско. Да се видят накитите, престилките, забрадките, полите, газите, поясите и сукманите, изработени от сръчните ръце на бабите на днешните елховчани. 

Право на участие в конкурса имат всички, изпратили една или повече снимки на автентична народна носия от Елховско, като няма ограничение за възрастта на участниците. Изпращането на фотографиите трябва да стане най-късно до 28 февруари на адрес: chit_elhovo@abv.bg.

Наградите са предметни и са осигурени от НЧ „Развитие – 1893“-Елхово.

Снимките трябва да са придружени от кратко описание, включващо: населеното място, от където е носията и наименование на отделните елементи. Те трябва да са в дигитален формат JPEG; да са направена от участника в конкурса и да съдържат автентична народна носия или отделна част от нея (престилка, сукман, риза и др.). Нужно е да бъде посочено населеното място откъдето е носията и наименование на отделните елементи.

За повече информация и контакти: 0895771862


В категории: Традиции , Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Marya Gyuzeleva
21.02.2022 12:12:59
0
0
!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки