Връчиха сертификати на студенти за проведен стаж в Парламента


Връчиха сертификати на студенти за проведен стаж в Парламента
Снимка: Пресцентър на НФСБ
12 Февруари 2021, Петък


В продължение на две седмици младите хора от УНСС наблюдаваха пряко работата на народните представители

Автор: Десант

Председателят на парламентарната антикорупционна комисия и народен представител от НФСБ Борис Ячев връчи днес на студенти от Университета за национално и световно стопанство сертификати за проведен стаж в Народното събрание.

В продължение на две седмици младите хора наблюдаваха пряко работата на народните представители – в пленарна зала и на заседания на Антикорупционната комисия. Заедно с експертите в Комисията разглеждаха и работеха по различни сигнали за съмнения в корупция и конфликт на интереси, подавани от граждани и неправителствени организации.

По думите на Борис Ячев подобен практически опит ще е от сериозна полза за обучението на студентите. „Пожелавам ви професионално развитие, а на най-дълго престоялите в пленарната зала на Народното събрание – защо не и политическа кариера“, обърна се с усмивка към стажантите председателят на парламентарната антикорупционна комисия.

Стажът е в рамките на инициатива „Академия Антикорупция“, която стартира през 2017 г. и бе посрещната с интерес от младите хора.

На 23 юли 2020 г. председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров, Омбудсманът на Република България доц. д-р Диана Ковачева и председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при 44-то Народно събрание Борис Ячев подписаха Меморандум за сътрудничество.

Практическото обучение е за студенти от УНСС със завършен минимум втори курс, от бакалавърски и магистърски програми с професионални направления: „Право“; „Икономика“; „Администрация и управление“; „Социология“ и „Политически науки“.

През изминалите две седмици студентите бяха в Народното събрание. От понеделник те преминават на стаж в КПКОНПИ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки