АПИ: До началото на лятото ще завърши ремонтът на пътя Бургас - Царево


АПИ: До началото на лятото ще завърши ремонтът на пътя Бургас - Царево
Ключови думи: път, приморско, бургас, ремонт
12 Февруари 2021, Петък


Ремонтните дейности ще започнат веднага след като прогнозата е за трайно подобряване на метеорологичните условия

Автор: Десант

В началото на новия строителен сезон e предвиден ремонт на второкласния път II-99 Бургас – Созопол – Царево, включително и на участъка от моста на река Ропотамо до Приморско, тъй като отсечката не е в добро експлоатационно състояние.

Ремонтните дейности ще започнат веднага след като прогнозата е за трайно подобряване на метеорологичните условия. Целта е ремонтът да завърши преди началото на летния туристически сезон и шофьорите да пътуват към Южното Черноморие удобно и безопасно. Предвидените средства за ремонт към момента са 800 хил. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ e възложила и изработването на технически проект за основен ремонт на пътя от разклона за с. Маринка до пътен възел „Царево“, с дължина 53,5 км. Целта е да се подобрят транспортно-експлоатационните качества, отводняването и носимоспособността на пътната настилка, както и да се повиши безопасността на движение в участъка.

Предстои разглеждането на първия междинен етап от разработката на проекта от Експертен технико-икономически съвет. Въз основа на утвърдения проект след това ще бъде извършена рехабилитацията на отсечката, както и на пътния възел „Черноморец“. Готовият проект ще определи строителните работи, които трябва да се изпълнят, срокът и прогнозната стойност на обекта.

Ремонтните дейности, които се предприемат сега са, за да се осигури безопасността на движение. Изготвянето на техническия проект, а след това и провеждането на тръжните процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор отнемат не малко време. През това време трасето се ползва от шофьорите и трябва да се осигури безопасното пътуване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки