Оборудват звено за неутрализиране на опасен отпадък в УМБАЛ „Св. Екатерина"


Оборудват звено за неутрализиране на опасен отпадък в УМБАЛ „Св. Екатерина"
09 Февруари 2021, Вторник


Заради продължителната епидемична обстановка, свързана с повишената заболеваемост от Ковид-19, се налага предприемане на допълнителни мерки за осигуряване дезинфекцията и стерилизацията

Автор: Десант

Обществена поръчка за оборудване за обезвреждане на опасен отпадък обявиха от УМБАЛ „Света Екатерина" - София. Процедурата на договаряне е без предварително обявление, като поканата е изпратена до „Медитех" ООД - фирмата, доставила съществуващия автоклав за опасен болничен отпадък (ОБО). 

Поръчката се възлага в съкратен срок поради увеличения обем на генерирания опасен болничен  отпадък вследствие на епидемията от Ковид-19. 

В поканата се изтъква, че заради продължителната епидемична обстановка, свързана с повишената заболеваемост от Ковид-19, се налага предприемане на допълнителни мерки за осигуряване дезинфекцията и стерилизацията на многократно завишения обем медицински изделия, хирургически инструментариум, превързочни материали, постелъчно бельо и хирургично работно облекло. 

Припомняме, че съгласно Постановление на Министерския съвет от края на декември миналата година, на болницата са отпуснати целеви средства за закупуване на медицинска апаратура и оборудване, необходими за преустройството на хирургичния блок на лечебното заведение. 

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 270 000 лв. без ДДС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки