В първия работен ден на седмицата слагат нова аранжировка в кабинетите на Министерския съвет


В първия работен ден на седмицата слагат нова аранжировка в кабинетите на Министерския съвет
Снимка: Пресцентър на МС
04 Февруари 2021, Четвъртък


​Над 160 хиляди лева ще даде Кабинетът за цветя и поддържане на градината в сградата на „Дондуков" 1

Автор: Десант

Министерски съвет обяви обществена поръчка за „Доставка и аранжировка на цветя и растителност за официални и протоколни нужди на Министерския съвет и Комплекс „Бояна“ и поддръжка и обновяване на растителността в двора на Министерския съвет за период от 24 месеца."

Различните по вид и големина аранжировки от отрязан цвят, зеленина и спомагателни материали са предназначени за разполагане в представителни кабинети и зали в сградата на Министерския съвет и изработване и доставка по заявка на други форми от цвят и зеленина като букети, венци, кошници и др.

Аранжировките в представителните кабинети в сградата на Министерския съвет се разполагат  веднъж седмично – в първия работен ден на седмицата, а текущата подмяна на цвят или зеленина се извършва веднъж седмично (при необходимост), така че да бъде запазен представителния вид през цялата седмица.

В Голямата заседателна зала веднъж седмично, в деня, предшестващ мероприятието, се разполага една голяма аранжировка с диаметър при основата един метър и височина 15 - 20 см. В Гранитната зала аранжировките се разполагат по заявка, в зависимост от провежданите мероприятия.

Обществената поръчка включва също така текущо поддържане на трайната декоративна растителност в представителните кабинети, заседателните зали и в коридорите и фоайетата в сградата на Министерския съвет.

Избраната фирма ще трябва да поддържа и трайната декоративна растителност в саксии с диаметър над 35 см, собственост на МС в представителните кабинети, заседателните зали, коридори и фоайета в сградата, като това включва поливане, торене, пръскане, почистване на листа и др. в зависимост от вида растение.

Градината в сградата на Министерския съвет е с обща приблизителна площ от 1,5 дка и включва шадраван, пътеки от каменна настилка, тревни площи, цветни площи, дълготрайна вечнозелена растителност. Тревните площи са с обща площ от 1,5 дка. Градината има представителни и рекреационни функции.

За поддържането й е необходимо да се извършва косене на тревните площи – най-често веднъж седмично; ръчно поливане на необхванатите от автоматизираната поливна система растения (само при изрична необходимост); основни резитби на храстите – два пъти годишно, и формировъчни резитби – най-често веднъж месечно.

Цветарската фирма, която спечели поръчката, следва да има капацитет да осигури общо 50 вида различни цветя, след които няколко вида рози; червени, оранжеви, жълти, розови и кремави гербери; 
лилиуми, лалета, карамфили, нарциси, както и по-екзотичните стрелиции, папрат от Коста Рика, Лъки Бамбо, гравилеа, банкция и др.

Заявления за участие в публичното състезание ще се приемат до 23 февруари включително.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 161 000 лева без ДДС. За сравнение, само преди една петилетка - през 2016 г., въпросната услуга е излизала на данъкоплатците до 70 000 лв. годишно без ДДС.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки