Валери Симеонов за фалшивите новини за средния пръст и за язовира, "подарен" му от Ревизоро


Валери Симеонов за фалшивите новини за средния пръст и за язовира, "подарен" му от Ревизоро
28 Януари 2021, Четвъртък


Аз бях човекът, който през 2018 г. се противопостави сам на Васил Божков и на други олигарси. Предприех и действия за ограничаване на шума по Черноморието. Не може интелигентните хора да ме мислят за страхлив. Аз съм човекът на прекия сблъсък, каза лидерът на НФСБ

Автор: Десант

На протестиращите ресторантьори вчера не съм показал среден пръст, а вдигнах показалец като с този знак исках да ги питам къде са им главите. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

„Бях отворил прозореца, за да погледна колко са хората на митинга. В този момент една група от 5-6 човека, които бяха в периферията, т.е. до фонтана до президентството, започнаха да крещят вулгаризми, обиди. Направих така, че със знаци ги попитах къде им е ума, защото защитавам техните позиции, като мислих, че те са представители на ресторантьорите”, заяви заместник-председателят на Народното събрание и показа знака – показалец, насочен към челото.

„В един момент осъзнах, че тези хора не са свързани с ресторантьорите, а може би са от тези протестиращи, които се залепят за всеки митинг или група провокатори. След това затворих прозореца“, добави той.

Няма от какво да се се срамувам. Поведението на тези хора ми се видя безумно, защото аз съм единственият политик, изразявал категорична позиция, която се разминава от тази на щаба и на министър-председателя. Ще продължавам да я отстоявам, защото вярвам в това“, подчерта депутатът.

„Аз съм единственият политик, който поддържа тезата, че отварянето на ресторантите при спазване на мерки не носи по-голяма опасност от отварянето на училищата”, добави той.

„Хората, които са ме наблюдавали макар и бегло в политиката, не могат да ме упрекнат в страх. Човек, показващ среден пръст, е поведение на страхливец. Аз не съм такъв, сподели Симеонов.

Аз бях човекът, който през 2018 г. се противопостави сам на Васил Божков и на други олигарси. Предприех и действия за ограничаване на шума по Черноморието. Не може интелигентните хора да ме мислят за страхлив. Аз съм човекът на прекия сблъсък“, добави той.

„На 15 януари във вашето студио изложих своята позиция за затворените заведения в поставеният в дискриминационно положение спрямо останалите ресторантьори, които имат хотели. Тогава казах, че ако заведенията отворят врати, най-много собствениците им да допринесат за напълване на хазната с глоби, от което те нямат полза", припомни той.

„Самият факт, че аз съм член на тази организация на хотелиерите и ресторантьорите в България, не е тайна. Имам две заведения, които не са кой знае колко големи. Те са с хотели. Едното е на двайсетина километра от общинския център в планината и хората, които са в хотела, ползват ресторанта, но има такива, които идват с коли и не ги пускаме. Другият хотел почти не работи“, заяви Валери Симеонов.

Той сподели, че не използва привилегии. Не се е възползвал и от икономическите мерки, приети заради кризата, породена от пандемията от COVID-19.

“Аз съм собственик на телевизия, която никога не е излъчвала реклама на министерствата по програмите, които ги дават на всички медии. Такова е моето разбиране – с община и с държава гледам на нямам много вземане – даване, добави той.

Мерките 80/20 и 60/40 не са ефективни. Когато не работи един ресторант, какви 80% ще даваш на неговите служители и ще чакаш собственикът да отдели останалите 20%, като той няма оборот? От къде да ги извади?“, попита депутатът.

Според вас мога ли да си позволя да крия данъци, когато съм в светлината на прожекторите и показалецът става среден пръст, а куфарът – торбичка с логото на един магазин, каза той на водещите, след като му зададоха въпроса защо не се е възползвал от мерките и припомниха, че имало ресторантьори, които не кандидатствали за финансиране, защото били в сивия сектор.

"Говорих с премиера с министри и за безсмисленото затваряне на ресторантите, и за неефективните мерки. Днес пак ще обсъдим това", заяви Симеонов.

"За да няма яснота, ще ви кажа с какъв бизнес се занимавам - с телекомуникационна фирма, която е една от големите в България, с телевизия СКАТ и с два обекта. Единият е в Малко Търново, а вторият – Златоград. С нищо друго не съм се занимавал... какво остава да въдя риби, жаби, раци. Сигурно ще ги изтровя, защото си има някаква специфика", добави той, визирайки фалшивата новина, разпространявана от вчера от БСП, че министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро му е "подарил" язовир в края на мандата.

На въпроса какво би казал на избирателите, той отговори, че би ги призовал да не търсят нови Месии.

Ние няма да влезем по никакъв начин в коалиция с ДПС след вота, заяви лидерът на НФСБ.

„Не сме коментирали с Цветан Цветанов дали може да се коалираме. Той не ме е търсил и аз не съм. И с Христо Иванов не сме коментирали. Само с ВМРО сме разговаряли и дори още нямаме подписано споразумение“, каза още той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки