Валери Симеонов е политикът, който подкрепи ресторантьорите да отворят – в отговор скалъпиха новина за „показан среден пръст“


Валери Симеонов е политикът, който подкрепи ресторантьорите да отворят – в отговор скалъпиха новина за „показан среден пръст“
Ключови думи: Валери Симеонов, НФСБ
27 Януари 2021, Сряда


Изнесеното от няколко медии категорично не отговаря на истината

Автор: Десант

Категорично осъждаме създаването и използването на фалшиви новини, които забъркаха лидера на НФСБ Валери Симеонов с измислени обвинения за показан среден пръст към ресторантьорите по време на протеста. При положение, че той излезе с подкрепа за бранша – както днес, така и в поредица от публични изявления през последните две седмици. Това се казва в официална позиция на Националния фронт, изпратена преди минути до медиите.

Изнесеното от няколко медии, свързани с обща политическа платформа и с новите службогонци, гонещи власт, за отправени неприлични жестове от страна на Валери Симеонов, категорично не отговаря на истината. Ще повторим - няма по-последователен политик, когато става дума за защита интересите на българския бизнес – в случая на ресторантьори и собственици на заведения.

Няма да коментираме фалшивите новини – предоставяме фактите:

-          в интервю пред Нова телевизия на 15 януари,

-          пред телевизия „Европа“,

-          на пресконференция в Бургас на 25 януари,

-          в множество интервюта пред информационни агенции и сайтове

Валери Симеонов изрази позиция, различна от тази на Националния щаб и Правителството, и подчерта:

„Отварянето на училищата носи по-голям риск от това да бъдат отворени ресторантите и кафенетата. В една класна стая – където децата общуват емоционално, активно и са повече, опасността е по-голяма, отколкото в ресторанта – където сяда малка компания, има отстояние и общуването не е толкова близко. Аз съм за това ресторантите и кафенетата да бъдат отворени“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки