За Баба Марта отварят ресторанти и кръчми


За Баба Марта отварят ресторанти и кръчми
Снимката е илюстративна
26 Януари 2021, Вторник


Нощните заведения ще заработят 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка

Автор: Десант

Ресторантите да отворят отново на 1 март, а нощните заведения 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка. За това са се договорили здравният министър Костадин Ангелов и представители на бранша. 

Съпредседателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров обясни: „Компенсация ще може да бъде получена за целия февруари месец. Ако се отворят заведенията през февруари, няма да може да бъдат изплатени средства на колегите. От това произтича предложението“.

По-голямата част от въпросите за решаване са се оказали по-скоро икономически, а не от компетентността на министъра на здравеопазването.

„Ние коментирахме и уточнихме параметрите - отваряме заведенията на 1 март и искаме предвидимост. Министърът се ангажира, че до края на януари ще бъдат изплатени абсолютно всички помощи и компенсации на абсолютно всички заведения“, заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Златко Златанов.

Не всички в бранша обаче са участвали в разговорите и са съгласни с постигнатите договорки. От Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa обявиха, че те продължават да настояват дневните заведения да заработят на 1 февруари, а нощните на - 1 март. Ако това не се случи, те ще отворят врати в знак на протест още в първия ден на следващия месец.

Председателят на сдъжението Ричард Алибегов обяви, че заведенията ще работят при спазване на абсолютно всички противоепидемични мерки, при които са работили през октомври и ноември – отстояние, дезинфектанти, вечерен час. Той посочи, че към момента те не са получили покана за среща с министъра, но и не виждат смисъл от такава, тъй като изискванията им са ясни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки