Продължават безплатните прегледи за пациенти с Паркинсон


Продължават безплатните прегледи за пациенти с Паркинсон
22 Януари 2021, Петък


На националния телефон 0894 293 100 може да бъде получена информация за свободните часове и места за консултация при невролог

Автор: Десант

Безплатните прегледи за пациенти с болест на Паркинсон продължават в редица градове в страната. На националната линия за късен Паркинсон -  0894 293 100 - може да бъде получена информация за свободните часове и места за консултация при невролог. Поради големия интерес сред пациентите консултациите, които са част от кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“, ще продължат до края на март 2021 г.

Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон.

Кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ стартира на 20 ноември 2020 г. и се реализира в разгара на пандемията от COVID-19 и има за цел да отговори навременно на притесненията на хората с Паркинсон да контролират основното си заболяване.

Поради естеството на болестта много пациенти са затруднени да използват интернет и други съвременни технологии и разкритата телефонна линия на кампанията се оказа ценна и удобна възможност за тях да получат отговори на въпросите си и да намерят специалист-невролог в съответния им град.

Близо 700 души до момента са позвънили на единната телефонна линия и са получили допълнителна информация и насоки за безплатните прегледите.

Те ще се осъществяват при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и са организирани така, че да се избегне струпване на хора пред кабинетите.

Повече информация за неврологичните консултации и заболяването може да се намерят на www.parkinson.bg и във фейсбук страницата „Живот с Паркинсон“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки