„Галъп": 7 партии в парламента, ако изборите бяха днес


„Галъп": 7 партии в парламента, ако изборите бяха днес
21 Януари 2021, Четвъртък


Над 10 процента от имащите право на глас още не са решили за кого да гласуват

Автор: Десант

Седем партии влизат в парламента у нас, ако изборите бяха днес. Това сочи моментна снимка на електоралните нагласи на „Галъп”, направена между 7 и 15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“.

Според експресното проучване първа политическа сила ще бъде ГЕРБ в коалиция със СДС с 22,9 процента от гласовете. Втори са БСП с изоставане от близо три на сто.

На трето място избирателите класират партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", като очакваният процент гласове са 12, 4. Четвърти са ДПС с подкрепа от близо 11 на сто.

Според „Галъп” в парламента ще намерят място и „Демократична България”, „Обединените патриоти” и коалицията „Изправи се.БГ”  с „Отровното трио”. Над 10 процента от имащите право на глас не са решили за кого да гласуват.

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 7 и 15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки