Всеки камион с дървесина ще бъде включен във фото-регистър на ЮЗДП


Всеки камион с дървесина ще бъде включен във фото-регистър на ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП
19 Януари 2021, Вторник


Тестването на новия софтуер вече е в ход

Автор: Десант

От началото на тази седмица започва тестването на нов софтуер за отчетност при транспортирането на дървесина в горите, стопанисвани от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП).

Целта на фото-регистъра е превенция и предотвратяване на некоректната оценка и неправилно отразяване на количествата транспортирана дървесина.

Основните функции на системата са фото-регистрация на превозните средства при издаване на превозен билет за транспорт на дървесина, бързи справки във фото-регистъра, както и автоматизирани проверки по снимки на камиони, направени с телефон.

Фото-регистрацията позволява поддържането на голяма база данни със снимков материал за всеки един камион с дървесина, който тръгва от гората с редовен превозен билет, както и съпоставяне на снимките и данните за отделните курсове на автомобила.

Освен текущото автоматично разчитане на регистрационните номера на превозните средства, на следващ етап ще бъде създадена и функционалност за автоматично определяне на обема на транспортираната дървесина.

Софтуерът е разработен от частната фирма ICDSoft като дарение в полза на ЮЗДП и е част от съвместната инициатива на двете организации за подобряване на контрола и гарантиране на пълна отчетност за дървесината, добивана и транспортирана от държавните гори.



Първи тестове на системата ще направят горските служители в 6 от ключовите териториални поделения на ЮЗДП: „ДГС Белово” (област Пазарджик), „ДГС Самоков” (област Софийска), „ДЛС Витошко-Студена” (област Перник), „ДГС Симитли” (област Благоевград), „ДГС Тетевен” (област Ловеч) и „ДЛС Кричим” (област Пловдив).

След успешно приключване на тестовете системата ще бъде въведена във всички 38 поделения на ЮЗДП и ще даде възможност на заинтересованите лица да правят справки и да подават сигнали.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки