И за влизане в Австралия вече е нужен отрицателен PCR тест


И за влизане в Австралия вече е нужен отрицателен PCR тест
18 Януари 2021, Понеделник


Такъв се изисква от днес и за Великобритания и Шотландия

Автор: Десант

Считано от 22 януари, Австралия въвежда следните мерки, отнасящи се за всички пътници, имащи право на влизане в страната и са на пет или повече години, пътуващи с полети на или след 22 януари 2021 г. Същите трябва да бъдат тествани 72 часа или по-малко преди излитане и да предоставят отрицателен резултат на PCR при чекиране. Записът от теста трябва да бъде представен на английски език, за предпочитане на хартия.

Ако се транзитира през трета държава при пътуване до Австралия, трябва да се проверят всички местни изисквания на транзитната дестинация и да се следват съветите на тамошните власти относно социалното дистанциране и носенето на маски по време на транзит.

Всеки, който има отрицателен PCR тест и влезе в Австралия, подлежи и на задължителна 14-дневна карантина в определени места при пристигане.

Понастоящем, ваксинацията срещу COVID-19 не променя определените 14-дневни изисквания за карантина и тестване за пътници. Задължително е необходим отрицателен резултат от теста за COVID-19, преди пристигане в Австралия.

От 04:00 ч. (GMT) на 18 януари всички лица, които възнамеряват да пътуват до Англия и Шотландия, също ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен не повече от 72 часа преди пристигането в някоя от страните.

Дори и да разполагат с отрицателен тест, гражданите все пак ще трябва да се самоизолират за 10 дена, освен ако не пристигат от държава в т.нар. „коридори за пътуване“ (България не попада в тях).

Остава и изискването пътуващите до Обединеното кралство предварително да попълват електронен формуляр, в който да предоставят техни данни за контакт, пътен план и адрес, на който ще прекарат 10-дневната карантина.

Изискването за представяне на отрицателен тест за COVID-19 ще се прилага по отношение на пристигащите в Англия и Шотландия чрез всяка една форма на транспорт. Несъобразяването с новите изисквания за представяне на тест при пътуването може да доведе до административна санкция в размер на 500 британски лири. При липса на отрицателен тест превозвачите може да откажат достъп до транспортното средство.

Важно е да се има предвид, че при международни пътувания от и до Обединеното кралство трябва да се спазват както мерките въведени за международните пътувания, така и националните ограничителни мерки, които са в сила.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки