Министър Марияна Николова инспектира летището в Бургас


Министър Марияна Николова инспектира летището в Бургас
15 Януари 2021, Петък


Съвременният турист търси сигурност и спокойствие и България трябва да му го гарантира

Автор: Десант

Много от бъдещите тенденции в туризма не са някаква новост, те са съществували и досега, но пандемията ще тласне напред развитието им. Така например се очаква все повече да се търси възможността организирането на пътуването да бъде почти или изцяло безконтактно и трансферите да се организират не групово, а индивидуално.

Въпреки това обаче – държава, местна власт и бизнес, трябва да сме гъвкави и бързи, за да можем да отговорим на всички очаквания и новости в бранша ни. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща на Летище Бургас с Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, и с представители на мениджмънта на аеропорта. В дискусията участваха още кметът на община Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

Двете ни морски летища са вратата към българския туризъм не само в летните месеци, но през четирите сезона, и за всички нас е важно да продължим да обединяваме усилията си за превръщане на страната ни в целогодишно място за посещения и пътувания въпреки тежката ситуация, в която се намираме, заяви вицепремиерът. И допълни, че в момента е необходимо да съсредоточим усилията си върху превръщането на България в стабилна дестинация, в която сигурността и безопасността на хората са поставени на първо място. Защото съвременният турист търси именно това и ние трябва да гарантираме неговото спокойствие, категорична бе тя.

Вицепремиерът коментира още, че животът и навиците на хората са се променили само в рамките на няколко месеца, а това несъмнено води и до промяна в начина им на пътуване и придвижване.

Г-н Франк Кванте благодари на министъра за възможността да бъде проведена днешната среща и поздрави местната власт за усилията, които полага за развитие на града. По думите му Бургас е град на бъдещето.

Започваме да работим по инфраструктурни проекти в града, уточни още той. За нас е много важно всички служители на летищата да бъдат ваксинирани, което ще бъде предпазна мярка както за пътуващите, така и за заетите в тази сфера, заключи г-н Кванте.

В тази връзка министър Николова коментира, че здравните власти взимат решенията, когато става въпрос за влизане на чужденци в страната. Ваксинацията е надеждата, която крепи света за съживяване на туристическия сектор, уточни още тя.

По време на срещата бе обсъдена и темата относно визовия режим за гражданите на Русия и Израел.

Министър Николова инспектира летището в Бургас, като лично се увери в спазването на всички противоепидемични мерки. На място тя установи, че на летището са въведени всички утвърдени норми за работа, които гарантират сигурността и безопасността  на всички пристигащи и заминаващи.

Впечатлена съм от всички мерки, които сте въвели. Това ще допринесе за насърчаване на пътникопотока към Бургас, който е приоритетна дестинация, заключи вицепремиерът. Трябва да даваме гаранция на пътниците, че мерките, взети от българското правителство, се спазват безусловно.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки