Правителството отпуска над 2 милиона за нови детски градини и училища


Правителството отпуска над 2 милиона за нови детски градини и училища
Снимката е илюстративна
13 Януари 2021, Сряда


Целта е да бъде намален недостига на места

Автор: Десант

Правителството отпусна 2 118 718 лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 - 2022 г. Това са първите средства, които се отпускат за стартирали проекти за разширение и реконструкция на училища и за строеж на нова детска градина.

Към СУ „Йордан Йовков" в село Рибново, община Гърмен, се изгражда нов корпус за спортни дейности. В село Гълъбец на община Поморие и във Велинград се строят детски градини, в община Раковски - училищна сграда, а в Стара Загора се реконструира съществуващата сграда на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и се изгражда нова многофункционална сграда с общежитие за същото училище.

Общо 136 проекта за нови сгради на детски градини и ясли, училища и професионални гимназии и разширение и реконструкция на съществуващи бяха одобрени миналата година, след като правителството одобри програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения.

Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите. Предвижда са в рамките на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

Целта е да бъде намален недостига на места в детските ясли, градини и училища. Така ще се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и ще има условия за преминаване на едносменен режим.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки