Санкционират шофьор, потопил пътнически автобус край Дебелт


Санкционират шофьор, потопил пътнически автобус край Дебелт
13 Януари 2021, Сряда


В спасителната акция по извеждането на 11-те пътници са се включили и местни жители на селото

Автор: Десант

Пътническият микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт, вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

Установено е, че негов водач е 61-годишен мъж от с. Факия, общ. Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас.

В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут.

Шофьорът обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт заедно с превозваните 11 пътници.

След като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, те са извозени до крайната точка с друг транспорт.

61-годишният водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР /неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата /преминаване през забранен пътен участък/.
  
Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища:


Ахтопол – Резово в двете посоки / до оттеглянето на р. Велека/
подхода към с. Дебелт, общ. Средец
с. Извор – с. Зидарово
-    с. Димчево – с. Присад

ОДМВР – Бургас призовава водачите да не предприемат пътувания към посочените места освен в изключително належащи случаи!


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки