Обединени патриоти: Ако партиите загърбят егоизма си, ще живеем в по-добра България


Обединени патриоти: Ако партиите загърбят егоизма си, ще живеем в по-добра България
13 Януари 2021, Сряда


Хубавите намерения за пред медиите са едно, национално отговорната позиция – друго, се казва в декларацията на коалиционните партньори

Автор: Десант

„Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато това можеше да донесе политическа полза."

С тези думи започва декларацията на „Обединени патриоти“ при откриване на последната сесия на Народното събрание.

Ето и как продължава текстът й:

„Днес ще посочим само очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразяване и нормализиращата се работа на здравната система - от една страна, и мащабните мерки за подкрепа на бизнеса и потърпевшите от кризата - от друга. Ако се бяхме изкушили да поемем по лесния път, ако се бяхме поддали на уличния и медиен натиск и предали страната на политическия хаос, много вероятно България днес нямаше да има нито приет бюджет, нито избрано правителство – т.е. нито финансов ресурс, нито адекватна организация за справяне с пандемията.

Впрочем бюджет 2021 се оказа бюджетът на изпълнените предизборни ангажименти – продължихме тенденцията за увеличаване на доходите: минималната пенсия вече е 300 лв.; а трета поредна година бюджетът осигурява ръст на заплатите с 10%; за сферата на сигурността увеличението от началото на мандата е около 50%; а учителските заплати нараснаха двойно. Прокарахме семейното подоходно облагане и всяко българско дете ще усети държавната подкрепа.

Тоест, въпреки неистовия нагон за власт на определени личности и партии, останахме на поста си и свършихме това, за което бяхме избрани.

Ако има обаче истински тревожна тенденция за обществото ни, това е безумното разделение, политическият егоизъм и фактът, че мнозина от партийните лидери изповядват рушителната максима „колкото по-зле, толкова по-добре.“ Тревожна е и липсата на съзнание за нуждата от национално единство и консенсусни, общонационални приоритети. Заявявам го най-отговорно в навечерието на избори, които се очертава да минат под знака на омразата, очернянето и противопоставянето.

Напук на тази тенденция ние ще продължим да отстояваме принципите и идеите си, да търсим националното единство и да поставяме интересите на българската нация над всичко!

Ето и нашите приоритети в тази последна сесия за 44-ото НС:

1. Наказателен кодекс.

1.1. Криминализиране проповядването на радикален ислям;

1.2. Разширяване пределите на неизбежната отбрана;

1.3. Маловажната кражба.

2. Закон за неплатежоспособност на физическите лица (частният фалит).

3. ЗМДТ – облагане на крупната земеделска собственост.

4. ЗЮЛНЦ – осветляване на финансирането отвън на НПО.

5. Закона за радио и телевизия.

5.1. Войната с фалшивите новини;

5.2. Квота за българската музика в ефира на всички телевизии и радиостанции.

6. Закона за защита правата и интересите на възрастните хора.

7. Закон за българските лични документи – картата българин или облекчаване процедурите за визи на българи по произход.

8. Закон за закрила на детето.

9. Закон за доброволчеството, включително и доброволните отряди към МВР за опазване на обществения ред.

Наред с това искам ясно да заявя, че няма да допуснем съществена промяна на изборните правила в навечерието на парламентарния вот. Категорично сме против идеята за дистанционно гласуване (този път по пощите) и за премахване на лимита от 35 секции в страните извън ЕС. Всичко това е гарнирано с много сълзливи обяснения как трябва да се укрепва връзката с Родината и затова ограничения за гласуване не трябва да има и за фасада на тази поредна атака срещу Изборния кодекс се ползва Великобритания, но същността е Турция.

Ако разделим, 17-те хиляди българи гласуващи на Албиона на 35 се получава число под 500 – т.е. една малка за България секция. „Желаещите“ да гласуват в Турция обаче са винаги над 100 хиляди, а потенциално могат да достигнат дори 300 хиляди. На тях ограничението, което Патриотите извоювахме през 2015 г., им пречи много, затова „патроните“ им започнаха да извозват „избиратели“ през границата с автобуси.

Не е чудно, че т.нар. ни „сънародници“ в Турция държат само на гласуването като „връзка с България“. Никой не е чул там масово да се изучава български език например, да се създават училища, читалища, да се изучават народните ни традиции. Не! Ясно е, че тяхното намерение е просто да прокарват турското влияние в България, влиянието на Ердоган. Преди 4 години Обединени патриоти спряхме автобусите на границата и не позволихме в българския парламент да влезе още една турска етническа партия – ДОСТ. Днес няма да позволим никой да направи „подарък“ от 10-15 депутата на новите-стари любимци на Султана – ДПС. Все едно ни е защо иска да си купи тяхното благоволение.

Хубавите намерения за пред медиите са едно, национално отговорната позиция – друго! Това е нашето послание към всички, които се заиграват с темата. Дано помнят, че са призвани да бъдат български държавници, а не валии, назначени от султана!

Ние, българските патриоти, винаги сме имали за пример нашите национални герои и тяхната саможертва. На днешния ден отбелязваме героичния подвиг на революционерката Мара Бунева, която през 1928 г. разстрелва сръбския прокурор Велимир Прелич, заради мъченията, които той е извършил над нейните братя студенти.

Нека всеки от нас да се замисли какво би пожертвал от себе си и ако всеки започне с неговия партиен и личен егоизъм, ще заживеем в една по-добра България!“


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки