Евакуираха работници от фабрика за трикотаж в Своге


Евакуираха работници от фабрика за трикотаж в Своге
11 Януари 2021, Понеделник


Причината е нахлуваща в помещенията на завода вода от придошлите реки Искър и Искрецка

Автор: Десант

Тази сутрин са евакуирани работници от фабрика за производство на трикотаж в Своге заради нахлуваща в помещенията на завода вода. Тя е придошла от двете реки, които се срещат буквално на метри от предприятието – река Искър и река Искрецка.

Водата в помещенията била около една педя, а в двора стигала до малко под коленете. На входовете на помещенията по-късно били издигнати пясъчни диги и централно електрозахранването било спряно.

Поройните валежи в село Искрец – откъдето река Искрецка се движи към град Своге, не са спирали поне от 24 часа. Те продължават и към момента. Вчера както Своге, така и село Искрец, дълго време останаха без електрозахранване.

Нивото на река Искър обаче остава високо. Обилните валежи са образували също и свлачище на главния път - Републикански път III-164, в района на село Свидня, което се намира между град Своге и село Искрец.

Днес електрозахранването в град Своге и околните населени места периодично прекъсва, а след това бива възстановявано. Множество наводнени къщи по коритото на река Искрецка. Стадионът в село Искрец към момента е наводнен.

Източник: balkanec.bg


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки