Два велосипедни маршрута се разработват в община Бяла


Два велосипедни маршрута се разработват в община Бяла
Снимката е илюстративна
11 Януари 2021, Понеделник


По техните трасета ще бъдат изградени една кула за наблюдение на птици и 9 места за отдих

Автор: Яна Славянска

Община Бяла обяви обществена поръчка, свързана с изработване на екотуристическа експертиза, която да подпомогне проект „Екотурнет" при създаване на ековелосипедни маршрути и техните местоположения.

За целта следва да се събере информация за интересните места, по които ще преминат трасетата, да се направят снички, да се картографират маршрутите, за се подпомогне дребната по мащаб инфраструктура, включително да се направи оценка на направената такава, да се подпомогне организацията на събития и срещи по проекта, както и направата на материалите за рекламиране на проекта.

По проекта на територията на Община Бяла ще бъде изпълнена дребна по мащаб инфраструктура, включваща 2 велосипедни маршрута, 1 кула за наблюдение на птици и 9 места за отдих по трасетата на велосипедните маршрути.

Велосипедните маршрути са приблизително следните:

Червен колоездачен маршрут: Бяла - Екопарк „Еника" - село Горица - село Самотино - плаж на село Шкорпиловци (приблизителна дължина 15,5 км);

Жълт колоездачен маршрут: Древна крепост в нос Св. Атанас - природна забележителност „Белите скали" - местност Бяла река - местност Карадере, известна с неизползваните си плажове и дюни (приблизителна дължина 8,8 км).

Крайбрежната зона на Бяла, характеризираща се с комбинация от море, гора и планина, е много удобна за направата на ековелосипедни маршрути. 

Кулата за наблюдение на птици ще бъде изградена по трасето на жълтия маршрут, в общински имот в района на природна забележителност „Белите скали", където преминава „Виа Понтика“ - един от главните маршрути на миграция на птиците от Европа към Африка.

9-те места за отдих по трасетата на двата велосипедни маршрута ще бъдат предложени от експертите в настоящата експертиза.

Срокът за изработване на експертизата е 50 календарни дни, считано от датата на сключване на
договора за изпълнение.

Краен срок за подаване на офертите е 21 януари, а прогнозната стойност на проекта е 38 320,63 лв. без ДДС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки