Възстановиха потрошеното осветление на Пантеона на възрожденците в Русе


Възстановиха потрошеното осветление на Пантеона на възрожденците в Русе
Снимка: РИМ-Русе
11 Януари 2021, Понеделник


Посегателството бе извършено от непълнолетни младежи в началото на декември миналата година

Автор: Десант

Две от семействата, чиито деца счупиха лампи от новото осветление на Пантеона на възрожденците в Русе, по собствена инициатива покриха нанесените щети.

Посегателството, извършено от непълнолетните младежи, беше установено на 10 декември миналата година, благодарение на поставеното от русенския музей видеонаблюдение. Камерите заснемат вандалската проява на непълнолетните, а записите са предоставени на полицията.

След разговор в семействата, родителите предлагат да възстановят финансовата себестойност на направените от музея разходи за закупуването на нови лампи. Всяко едно от осветителните тела струва 336 лв. Лампите се поръчват от Гърция, тъй като не се предлагат на българския пазар.

Осветителните тела около русенския Пантеон на възрожденците са част от проект Проект ROBG-424 „Реконструкция и представяне на значими културни забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегион Русе-Гюргево“, по Програмата за трансгранично сътрудничество „Interreg V-A Румъния – България“ 2014-2020 г., благодарение на който беше извършен ремонт на обекта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки