Разкриха схема за издаване на фалшиви отрицателни PCR тестове


Разкриха схема за издаване на фалшиви отрицателни PCR тестове
Ключови думи: PCR, тест, фалшив, Русе, пулмолог
21 Декември 2020, Понеделник


Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория

Автор: Десант

Първи опит за измама с отрицателни PCR тестове. В схемата е въвлечен пулмолог от Русе, без да има представа, че е подправен подписът му. Фалшивите документи са се търгували за 60 евро, съобщава БНТ.

Дързък и изобретателен 34-годишен фалшификатор от Русе използва COVID ситуацията, за да издава неверни документи за отрицателни PCR тестове за чужбина. Схемата обаче е разкрита, когато семейство от Разград минава Дунав мост, но без задължителните тестове. Връщат ги обратно и в рамките само на час те се появяват отново на границата вече с издадени документи.

Това усъмнява граничните полицаи и започват по-прецизно да разглеждат документите им, които нямат нищо общо с истинските. Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория. Лекарят разбира, че името му е замесено в измамата от разследващите полицаи. А задържаното семейство признава, че срещу 60 лв. на човек се е сдобило с фалшивите документи.

Д-р Розина Мирчева – директор на лаборатория „Здраве” споделя: „Всичко е фалшиво всъщност. Лабораторният номер е фалшив, начинът, по който е изписано името на пациента е фалшив. Няма как да го изпишем с кирилица веднъж и втори път под него – на латиница. Нашата програма това не го позволява. Това е в изследването.

А в самия сертификат, той е прекопиран изцяло от нашия сайт, но това, което го прави уникален, е баркодът, който в случая е просто пресниман. Подпис има, но не е на наш лекар. Те са копирали и печата на една наша колежка, която няма нищо общо с изследванията. Нейният печат личен не стои на нашите изследвания”.

Със случая се е заела прокуратурата, но от Гранична полиция не изключват възможността и друг път български граждани да са минавали границата с фалшиви отрицателни PCR тестове.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки