Военният завод в Търговище модернизира танковете Т-72


Военният завод в Търговище модернизира танковете Т-72
Снимка: Пресцентър на МС
21 Декември 2020, Понеделник


Работим по натовски стандарти, похвали се премиерът Бойко Борисов

Автор: Десант

„От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, авиацията, моряците, сухопътните сили, специалните части,  инфраструктура и летищата.“

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завода „ТЕРЕМ – Хан Крум“ ЕООД в Търговище.

Преди дни правителството отпусна 50 000 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната за осъществяване на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“.

Реализирането му ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип.

По време на посещението на премиера Борисов в завода в Търговище бе показан прототипът за модернизация на танковете Т-72, при който се подменят приборите за наблюдение, интегрира се нова система за управление на огъня, както и сателитна връзка.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов докладва на премиера за изпълнението на договора за придобиване на два многофункционални патрулни кораба.

„Тези, които ни критикуват, да бяха купили през предишните десетилетия. Заедно с танкове и артилерия, правим и пътища“, посочи от своя страна министър-председателят.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки