Валери Симеонов за Валентин Касабов: Загубих истински приятел и съратник


Валери Симеонов за Валентин Касабов: Загубих истински приятел и съратник
18 Декември 2020, Петък


Дадохме една скъпа жертва. Човек, който си отиде без време. Който беше физически здрав, който спортуваше, не употребяваше алкохол, не пушеше, каза лидерът на НФСБ

Автор: Десант

"Касабов е точно от този тип възрожденски патриоти – истински патриоти. Хора смели, борци. Той бе мъжкар отвсякъде. Аз мисля, че България загуби истински патриот в негово лице. Рядко се раждат такива хора“, каза зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов за загубилия битката с ковид свой съратник Валентин Касабов пред репортер на Флагман.бг.

Пред репортери в парламента той заяви, че е загубил истински приятел и съратник.

„С него сме водили не една битка още от Бургас. Битката срещу пагубния проект „Бургас – Александруполис“, арменския геноцид. Приехме и геноцида срещу българите по време на турското робство.

И редица други каузи, които прехвърлихме и в парламента - все успешни битки“, добави Валери Симеонов.

Той припомни, че Касабов в началото на заболяването от ковид се включваше в заседанията на парламента и онлайн.

„Така беше. В един период той се включваше дистанционно. Но за съжаление след това положението се влоши, той влезе в реанимация и не успя да се пребори. Въпреки че беше боксьор... загуби рунда срещу коронавируса", каза още Валери Симеонов.

По отношение на онези, които смятат, че няма коронавирус или мислят, че са недосегаеми от него, лидерът на НФСБ заяви: „Мисля, че сега на всички става ясно защо ние от самото начало настоявахме за по-крути и сериозни мерки. Ето, дадохме една скъпа жертва. Човек, който си отиде без време. Който беше физически здрав, който спортуваше, не употребяваше алкохол, не пушеше. Обаче въпреки това си отиде без време. Една свидна жертва, която показва, че трябва да сме много внимателни с тази опасна пандемия. И не трябва да правим компромиси.“

Валентин Касабов бе зам.-председател на НФСБ и съпредседател на парламентарната група на "Обединени патриоти".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки