Разследват контрабандна пратка на медикамент, използван от културисти и фитнес маниаци за отслабване


Разследват контрабандна пратка на медикамент, използван от културисти и фитнес маниаци за отслабване
17 Декември 2020, Четвъртък


Tiromel представлява синтетичен продукт, наподобяващ хормон, произвеждан от щитовидната жлеза

Автор: Десант

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 1 от НК, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 11.12.2020 г. дежурни митнически инспектори в отдел „Борба с наркотрафика – Югозападна“, Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, са извършили проверка на пратка от България за Великобритания в офис на куриерска фирма. В нея е било открито голямо количество опаковки с таблетки от 25 мг от препарат Tiromel T3. Въпросната стока, съдържаща 211 500 таблетки, не била декларирана по товарителницата.

Медикаментът Tiromel представлява синтетичен продукт, наподобяващ хормон, произвеждан от щитовидната жлеза. Препаратът е популярен сред културисти и фитнес любители, които го приемат с цел отслабване. Опаковка от лекарството се продава на цени от около 50-60 лева.

Разследването по случая продължава. Предприети са действия по задържане и изземване на пратката. Установява се извършителят на деянието.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки