НФСБ в Бургас предлага безплатни и по-ниски такси за ясли и детски градини


НФСБ в Бургас предлага безплатни и по-ниски такси за ясли и детски градини
17 Декември 2020, Четвъртък


Общинските съветници от патриотичната партия обосновават решението си като важна мярка в помощ за родителите във време на криза

Автор: Десант

Намаляване с 50 % на таксата за детски ясли и детски градини за всички деца в Бургас и безплатни - за деца на родители с увреждания, на загинали при изпълнение на служебния си дълг и за хронично болни деца. Това предлагат общинските съветници от НФСБ в Бургас като мярка, която да подпомогне родителите в трудното време на здравна и икономическа криза.

Предложението за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бургас е внесено в ОбС.

Намалението с 50% на таксата за ползване на детски ясли и детски градини е за всички деца.

Освобождаването от такса, по примера на Община Варна и община Пловдив в предишни години, е за:

- Деца, на които един от родителите е с 50%  и над 50% намалена работоспособност удостоверена с решение на ТЕЛК/НЕЛК.

- Деца сираци, деца на загинали при производствени аварии, природни бедствия, децата на загинали в изпълнение на служебния си дълг.

- Деца с хронични заболявани, физически и сензорни увреждания, удостоверени с експертно решение на ТЕЛК, ДЕЛК или НЕЛК. Предлагаме тези деца да бъдат освободени и от такса за детска кухня, посочват от НФСБ.

Причините за предложената промяна в Наредбата са тежкото финансово  положение на голяма част от родителите в резултат на епидемията от коронавирус и невъзможността им едновременно да гледат децата си и да изпълняват служебните си задължения, както и разширяване на обхвата на нуждаещите се от подпомагане деца и техните родители.

Надяваме се всички общински съветници да подкрепят предлаганото изменение за благото на децата и техните родители живеещи на територията на община Бургас, посочват от НФСБ.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки