Новата седмица ще започне с валежи


Новата седмица ще започне с валежи
Снимката е илюстративна
29 Ноември 2020, Неделя


На места те ще са от сняг

Автор: Десант

През нощта срещу понеделник валежи ще има на много места в страната. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух. В Северозападна България и високите полета дъждът бързо ще премине в сняг.

В понеделник валежите в по-голямата част от страната ще продължат; в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, в повечето райони тънка.

В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания. След обяд от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 0° и 5°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Сутринта ще е доста студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, а дневните ще са почти без промяна - в по-голямата част от страната около и над 0°.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки