Бургас ще отбележи Никулден онлайн


Бургас ще отбележи Никулден онлайн
Снимка: Архив Десант
27 Ноември 2020, Петък


Медиците в морския град ще бъдат почерпени с рибен курбан и печена риба, а спестените средства ще отидат за закупуването на специализирана апаратура за лечение на Ковид-19

Автор: Десант

Заради сложната епидемична обстановка любимите за всички събития за празника на Бургас – Никулден, ще се проведат тази година по нестандартен начин.

Традиционният рибен курбан и печена риба няма да бъдат раздавани на обичайните места в морския град. Но ще бъдат подготвени над 3000 порции, които ще бъдат доставени до социалните центрове и болниците за работещите на Никулден лекари, медицински сестри, обслужващ персонал, както и за пациентите. Курбанът ще бъде осветен за здраве от бургаското духовенство.

Празничната литургия ще бъде излъчвана онлайн, както и освещаването на обредната никулденска трапеза. Ще бъде почетена паметта на загиналите рибари и моряци чрез хвърляне на цветя в морето и отслужена заупокойна молитва.

Всички събития ще се излъчват в реално време във фейсбук страниците на Община Бургас и на кмета. Празничен концерт на площада няма да има, но бургазлии ще могат да гледат негов онлайн вариант с участието на любими бургаски изпълнители. Запалването на светлините на коледната елха също ще се излъчва онлайн.

Спестените средства от Никулден, Коледа и Нова година ще бъдат преразпределени за закупуването на специализирана апаратура за лечение на Ковид-19, както и за защитни облекла и предпазни средства за медицинските заведения.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки