Зимните курорти в България няма да бъдат затворени заради коронавируса през следващите месеци


Зимните курорти в България няма да бъдат затворени заради коронавируса през следващите месеци
27 Ноември 2020, Петък


Боровец, Банско и Пампорово отговарят на поставените изисквания в резултат на направените от тяхна страна сериозни инвестиции

Автор: Десант

По повод призива на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти в ЕС през следващите месеци с оглед ситуацията с коронавируса, от пресцентъра на Министерството на туризма бе оповестено, че нашите ски центрове няма да бъдат затворени.

Към днешна дата категорично можем да твърдим, че ски курортите Боровец, Банско и Пампорово отговарят на поставените изисквания в резултат на направените от тяхна страна сериозни инвестиции. Проверките от страна на Министерството на туризма потвърждават високото ниво на безопасност и сигурност в зимните комплекси, се казва в прессъобщението на туристическото ведомство.

Още на 21 октомври със заповед на министъра на туризма у нас бяха въведени единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите по повод предстоящия зимен сезон 2020/2021 г. Целта е всички туристически места да имат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация.

Мерките обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите, като броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора.

Кабините ще се дезинфекцират по график, а в ски гардеробите ще се въведе специална организация за дистанция и дезинфекция. Групите в ски училищата не могат да надвишават 10 души.

Както и през летния сезон, така и през зимния България ще разчита основно на вътрешен туризъм, както и на гости от съседните балкански страни, надяват се от туристическото министерство.

От там изтъкват, че германските туристи, които практикуват зимни спортове в България, по принцип са малко на брой. А през настоящия сезон са анулирани всички чартърни програми от Германия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки