Създават Пътнически консултативен съвет за обслужването с БДЖ


Създават Пътнически консултативен съвет за обслужването с БДЖ
Снимка: БДЖ
26 Ноември 2020, Четвъртък


Проектът е по идея на активни млади хора, които имат желание за диалог с управленския екип на дружеството с цел да се обсъждат възможности за подобрения в предлаганата транспортна услуга

Автор: Десант

БДЖ подкрепи идеята за създаване на Пътнически консултативен съвет за обслужването с железопътен транспорт в България. Това се случи по време на първото онлайн заседание на Съвета.

Проектът е по идея на активни млади хора, които редовно използват БДЖ и имат желание за диалог с управленския екип на дружеството с цел да се обсъждат възможности за подобрения в предлаганата транспортна услуга, които са от най-голяма необходимост за клиентите на превозвача.

Пътническият консултативен съвет се създава по добрия пример на други европейски железопътни оператори. Идеята е веднъж на няколко месеца представителите на съвета да провеждат дискусии по належащи за подобряването на условията за пътуване на клиентите на БДЖ въпроси. Създаването на консултативния съвет е от изключителна важност за БДЖ, тъй като именно редовно пътуващите клиенти могат да бъдат най-добрия коректив за дейността на дружеството.

Борислав Веженов, Добрил Тошев, Николай Колев, Кристиан Ваклинов и Петър Делчев са създателите на Съвета, част от които работят в системата на железопътния транпорт. Те пътуват редовно с влакове из страната и имат пряко наблюдение върху пропуските в качеството на услугата и потребностите на клиентите.

Консултативният съвет ще се председателства на ротационен принцип от всеки един от членовете, които ще представляват отделни региони на страната.

Създаването на пътнически консултативен съвет е поредната крачка към подобряването на предлаганата от БДЖ услуга след внесените дигитални улеснения за клиентите и поетапното подновяване на подвижния железопътен състав. В тази връзка, на участниците в Съвета ще бъде предоставен достъп до внедрената в БДЖ Корпоративна информационна система за стратегически анализи.

Въпреки отлагането на част от условията в Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета относно правата и задълженията на пътниците, използващи железопътен транспорт, в частта му за изплащане на обезщетения при закъснения на влаковете, които пътуват на територията на страната, БДЖ изпълнява голяма част от заложените в Регламента условия и се стреми да бъде все повече клиентоориентирана и социално отговорна компания.

Чрез постоянния стемеж към подобряване и модернизиране на предлаганата услуга БДЖ ще може да приложи изцяло Регламент (ЕО) № 1371/2007 на Европейския парламент и на Съвета през 2026 г., от отлагането на който се възползват и повечето железопътни оператори в държавите, членки на ЕС, отбелязват от националния железопътен превозвач.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки