След сигнала на Валери Симеонов: Наказания и санкции заради нарушението в пловдивската дискотека „Сохо“


След сигнала на Валери Симеонов: Наказания и санкции заради нарушението в пловдивската дискотека „Сохо“
26 Ноември 2020, Четвъртък


Това е добър пример, че законите трябва да се изпълняват, а служителите на реда – да вършат работата си, подчинявайки се на закона, а не на политици и местни влиятелни фигури, коментира лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е изпратил писмо до зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов във връзка с направена проверка по случая с пловдивската дискотека „Сохо“.



Припомняме, че на 4 ноември 2020 г. Валери Симеонов изпрати сигнал до главния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването, с който поиска да се провери скандалния случай на неспазване на Закона за шума и заповедта на здравния министър за противоепидемичните мерки.

Проверката е установила извършени дисциплинарни нарушения от държавни служители на VI РПУ при ОДМВР Пловдив. На началника на 6 РПУ е наложено дисциплинарно наказание „порицание“ за срок от 6 месеца за неизпълнение на служебните задължения.

Също така, са съставени 2 акта на управителя на клуб „Сохо“ за неизпълнение на полицейско разпореждане да преустанови музиката и затвори заведението, и за това, че не е създал организация, съгласно заповедта на здравния министър за противоепидемични мерки.

Това е добър пример, който да покаже, че законите трябва да се изпълняват, а служителите на реда – да вършат работата си, подчинявайки се на закона, а не на политици и местни влиятелни фигури, коментира Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки