Бетонов колектор оцвети Струма в бяло


Бетонов колектор оцвети Струма в бяло
Снимка: БГНЕС
26 Ноември 2020, Четвъртък


Установено е нерегламентирано заустване в реката

Автор: Десант

РИОСВ- София са установили, че от дъждовен бетонов колектор, който се намирал в района на градския парк в Перник, в река Струма изтичат води с бял цвят, съобщават от екоинспекцията. Проверката е по сигнал на гражданин.

В района няма производствени предприятия, които да са евентуален източник на замърсяване на реката, за установения бетонов колектор не е издавано и разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води по реда на Закона за водите.

От РИОСВ- София съобщават, че предвид установеното нерегламентирано заустване в река Струма, ще бъдат предприети административнонаказателни действия срещу кмета на Община Перник, тъй като съгласно действащо законодателство кметът на общината контролира изграждането, поддържането и правилната експлоатация на канализационните мрежи и съоръженията за пречистване на битови отпадъчни води.

Във връзка с проверката на кмета на община Перник са дадени предписания за извършване на обследване на бетоновия колектор за установяване на нерегламентирани включвания в него на битови абонати с цел преустановяване на замърсяването на река Струма.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки