Може би ще удължат учебната година за малките


Може би ще удължат учебната година за малките
25 Ноември 2020, Сряда


Учениците от 1 до 6 клас вероятно ще учат още две седмици през юни

Автор: Десант

По предложение на учителите МОН обмисля удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици през юни. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той поясни, че е трудно да се приложи ефективно дистанционно обучение в началния етап на образование.

За учениците от 7 до 12 клас няма предложения за удължаване на учебната година и министърът не иска учениците да навлизат в юли месец. Искаме да чуем повече мнения на повече училища, но склонен съм да се съглася с мнението на учителите, че липсата на пряко взаимодействие в класната стая с най-малките ученици не позволява ефективно ограмотяване, призна Красимир Вълчев.

По думите му е очевидно, че сме в криза и че има натиск върху здравната система. Всички трябва дадем своя принос, няма как да не бъде за сметка на системата на образованието. Надявам се ситуацията да се промени и да се върне присъственото обучение, подчерта Вълчев.

Обучението в електронна среда е компенсаторна алтернатива, която не е с равностойна ефективност. Тя е частично ефективна за гимназиален етап, по-малко за прогимназиален и много трудна за прилагане в начален етап, призна образователният министър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки