По една минимална заплата за родители в неплатен отпуск


По една минимална заплата за родители в неплатен отпуск
Снимката е илюстративна
25 Ноември 2020, Сряда


Търсят се и най-добрите мерки за компенсация на бизнеса

Автор: Десант

Специално за родителите, които ще трябва да гледат децата си по време на въведените триседмични нови мерки с цел ограничаване разпространението на коронавируса, министър Сачева обяви на извънреден брифинг, че ще има нова помощ - средният доход на човек от семейство трябва да бъде 915 лева и съответно родителите, ако са в неплатен отпуск, ще могат да получат по една минимална заплата. 

Нова помощ ще има и за затворените бизнеси - работещите, които са осигурени на 8-часов работен ден, ще могат да разчитат на 24 лева на ден. За помощта ще може да се кандидатства още от понеделник.

Икономическият министър Лъчезар Борисов разясни, че се търсят най-добрите мерки за компенсация на бизнеса. Той обяви, че ще се отпускат бързо кредити по облекчени условия през схема,
финансирана от Българската банка за развитие.

156 млн. лв. ще бъдат отпуснати в подкрепа на бизнеса. Компенсацията най-вероятно ще бъде свързана с процент от загубения оборот.

​Мерките ще бъдат подпомогнати от НАП, за да може по най-лесния начин да стигнат до нуждаещите се фирми и предприятия.

От днес се разширява дейността на банката по отношение подпомагане на бизнеса - облекчени кредити чрез банките партньори. Така големите компании ще могат да получават до 2 млн. лева, а по-малките до 1 млн. лв.

Обезпечаването на новите ограничетелни мерки ще струва между 350 и 400 милиона лева, които ще бъдат платени основно с пари от ЕС. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки