Професионалисти по здравни грижи: Време е да се обединим!


Професионалисти по здравни грижи: Време е да се обединим!
Снимката е илюстративна
24 Ноември 2020, Вторник


От съсловната организация подкрепиха по-строгите мерки за овладяване на пандемията от Ковид-19

Автор: Десант

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) подкрепи по-строгите мерки за овладяване на пандемията, които предлага министърът на здравеопазването.

„Коварната болест продължава да настъпва в целия свят и България не прави изключение.
Само за една седмица заболеваемостта у нас се е увеличила със 102%! Средната 14-дневна заболеваемост у нас достигна рекордните 666,5 заболели на 100 000 души население, при средна заболеваемост 250 души на 100 000 души население в европейските страни. В три области в нашата страна броят на заболелите достигна 1000 на 100 000 души население", напомнят от съсловната организация тревожните данни.

Те посочват, че вирусът се предава лесно, но и мнозина не са спазвали мерките - правилно носене на предпазни маски, спазване на дистанция, ограничаване на контактите.

Многократно се увеличи броят на нуждаещите се от болнично лечение, а дефицитът на медицински специалисти продължава да нараства застрашително. От началото на пандемията у нас се разболяха 4944 медицински специалисти, активните случаи към момента са 2000.

Расте и броят на медицинските специалисти, които заплатиха с живота си в битката да спасят живота на своите пациенти. Всички медици - лекари, медицински сестри, фелдшери, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти работят до изнемога. Мнозина от тях не се прибират с дни у дома, защото няма кой да ги смени и не могат да оставят своите пациенти на произвола на съдбата, посочват от БАПЗГ.

В писмото пише още, че коварният вирус е сред нас и опасността е реална, а зад всяко число стои човешка съдба, стои притеснението и мъката на семействата на заболелите и починалите.

За пореден път призоваваме - помогнете ни, за да можем и ние да ви помогнем! Време е да се опомним, време е да се обединим! Нека заедно и осъзнато преминем през необходимите ограничения в името на живота, който трябва да продължи!, се посочва в позицията в подкрепа на мерките.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки