Започва проект за довеждащ водопровод на селата гара Елин Пелин и Нови хан


Започва проект за довеждащ водопровод на селата гара Елин Пелин и Нови хан
Снимка: МОСВ
24 Ноември 2020, Вторник


Подмяната на старите етернитови тръби с нови ще подобри качеството на питейната вода за близо 9000 жители в района

Автор: Десант

Министър Eмил Димитров участва в първа копка на изпълнението на проект „Рехабилитация на външно водоснабдяване на с. гара Елин Пелин и с. Нови хан“.

Проектът се реализира с безвъзмездна помощ в размер на 2 038 145.79 лв. без ДДС, отпусната от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Предвидено е изпълнението на рехабилитацията да отнеме 120 дни.

Целта на инвестицията е да бъде изграден нов 10-километров довеждащ водопровод от помпена станция Лесново до село гара Елин Пелин и село Нови хан. Подмяната на старите етернитови тръби с нови ще подобри качеството на питейната вода за близо 9000 жители в района.

„Водата е безценен ресурс, който трябва много да пазим. С изграждането на новия водопровод ще се намалят драстично загубите по мрежата и ще се повиши качеството на питейната вода за хората. Радвам се, когато можем да помогнем за изграждането на толкова важна инфраструктура, каквато са водопроводите. Те са инвестиция, която ще служи и на бъдещите поколения. Този проект беше един от първите, които подписах след встъпването ми в длъжност на министър“, заяви министър Димитров след като направи първа копка на проекта за рехабилитация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки