Германия обмисля по-строги ограничения заради COVID-19


Германия обмисля по-строги ограничения заради COVID-19
20 Ноември 2020, Петък


По данни на института "Роберт Кох" в Германия са регистрирани 23 648 нови заразявания

Автор: Десант

Германия съобщи днес за рекорден брой нови случаи на коронавирус, което засилва натиска върху лидерите на 16-те провинции в страната да въведат по-строги ограничения, подкрепяни от канцлера Ангела Меркел, за да бъде овладяна втора вълна на заразата преди Коледа, предаде "Ройтерс".

По данни на института "Роберт Кох" в Германия са регистрирани 23 648 нови заразявания, с което общият брой става 879 564. Смъртните случаи са нараснали с 260 и вече са общо 13 630.

По-рано тази седмица правителството на Меркел се отказа от плановете да направи носенето на маски задължително в училищата, да намали броя на учениците в клас и да ограничи социалните контакти, след като беше подложено на натиск от лидерите на провинциите, разтревожени от икономическите последици от затягане на мерките.

От три седмици Германия е под "лека карантина", включваща затваряне на ресторантите, спортните зали и театрите, която обаче не води до намаляване на заразяванията. Очаква се провинциалните лидери да представят в понеделник предложения за повече ограничения.

Решение за нови мерки, които може да включват разширяване на карантината, ще бъде взето в сряда по време на разговори с Меркел.

Вестник "Билд" съобщи днес, че Меркел иска евентуалните нови мерки да останат в сила до януари, вместо да се прилага седмичният подход, подкрепян от провинциалните лидери.

Правителственият говорител Щефен Зайберт каза, че броят на заразяванията се е стабилизирал, но Германия още не е променила тенденцията. По думите му целта на правителството е да намали заразяванията до 50 случая на 100 000 души за седем дни. Сегашното ниво е около 140 случая.


В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки