Зимната почивка - на гости при роднини или познати


Зимната почивка - на гости при роднини или познати
19 Ноември 2020, Четвъртък


Цялостната посока на развитие на зимния туризъм у нас остава добра, но ограниченията заради коронавируса сериозно пречат на ранното планиране за зимния сезон, сочи проучване на "Галъп"

Автор: Десант

Цялостната посока на развитие на зимния туризъм у нас остава добра, но ограниченията заради коронавируса сериозно пречат на ранното планиране за зимния сезон. Това показва проучване на „Галъп интернешънъл", проведено по телефона сред 1000 пълнолетни българи.

11,5% от анкетираните, или около 600 000 души, възнамеряват да ползват някакъв вид туристическа услуга в зимния сезон. Други 23% пък планират да почиват, но на гости на роднини и познати или в собствени вили, къщи или други подобни. Това са около 1,3 милиона пълнолетни сънародници.

Мнозинството от запитаните - 59,5%, не планират нищо по отношение на почивка през зимата.

От "Галъп" отчитат осезаемо влияние на ситуацията около коронавируса. Над 1/5 от всички запитани признават, че плановете им да почиват или да не почиват са силно повлияни от пандемията. Такъв е делът и сред онези, които възнамеряват да пътуват.

Друга 1/5 също декларират зависимост от ситуацията, макар и в известна степен. При онези, които действително планират туризъм, обаче този дял е доста по-сериозен - 1/3 от отговорите свидетелстват за известно влияния на ситуацията.

Около четири пъти е спаднал броят на деклариращите планове за поне едно туристическо пътуване през зимния сезон у нас. В момента те са общо около 600 000 души. В чужбина пък този брой е спаднал около около седем пъти - общо около 160 000 души сега имат такива планове.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки