Съветници от НФСБ с нова идея за поевтиняване на билетчето за автобуса в Бургас


Съветници от НФСБ с нова идея за поевтиняване на билетчето за автобуса в Бургас
Снимка: Архив Бургасбус
17 Ноември 2020, Вторник


Тарифата за електронна билетна система в Бургас да бъде допълнена с нов пакет за пътуване в градския транспорт – „365 пътувания“

Автор: Диана Славчева

Тарифата за електронна билетна система в Бургас да бъде допълнена с нов пакет за пътуване в градския транспорт – „365 пътувания“. Това предлагат бургаските общинските съветници от НФСБ Милен Ненчев и Боян Дяков. 

Пакетът може да се ползва от всички, ще важи за 365 пътувания без времеви лимит в рамките на една година, като цената за едно пътуване ще бъде 1 лв.

„Смятаме, че така ще създадем повече възможности за избор на тарифен план за ползващите услугите на обществения градски транспорт, както и ще отговорим адекватно на критиките за високата цена на пътуването", пишат от съветниците от НФСБ., които са входирали докладна записка в местния парламент.

Те дават пример с Варна и Пловдив, където цената на едно  пътуване е 1 лев, а стандартът на живот в тези градове е много по-висок.

„По този начин ще се постигне не само социален, но и екологичен ефект, тъй като ще се стимулират нашите съграждани да използват градския транспорт, а не личните си автомобили,  което ще доведе до подобряване на чистотата на атмосферния въздух в града", отбелязват Ненчев и Дяков в докладната си.

Предложението ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас, което ще се проведе в края на ноември.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки