Пунктът за базиране във Варна отбеляза 123 години от създаването си


Пунктът за базиране във Варна отбеляза 123 години от създаването си
Снимки: ВМС
13 Ноември 2020, Петък


По случай празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители

Автор: Десант

На 13 ноември в Пункт за базиране Варна, по случай 123 години от създаване на формированието, се състоя военен ритуал.

След тържествено вдигане на националното знаме, военноморския флаг и флаговете за разцветяване се проведе ритуал по сдаване и приемане на длъжността „командир на Пункт за базиране Варна“. Капитан I ранг Тодор Богданов прие длъжността от капитан I ранг Николай Николов заместник-командир на Пункта и изпълняващ длъжността „командир“ досега.



По случай празника военнослужещи и цивилни служители бяха наградени от името на началника на отбраната, от командира на Военноморските сили, командира  на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на Пункт за базиране Варна.

Със заповед на министъра на отбраната в звание „капитан I ранг“ беше произведен командира на дивизион кораби със спомагателно назначение капитан II ранг Даниел Тодоров.



На тържеството присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, командирът  на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, офицери от  командването на Военноморските сили.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки