Увеличават приема в специалносттите „Енергетика" и „Здравни грижи"


Увеличават приема в специалносттите „Енергетика" и „Здравни грижи"
11 Ноември 2020, Сряда


Вижте къде ще е допълнителният брой по тези професионални направления

Автор: Десант

Министерският съвет увеличи броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и научните организации на Република България през учебната 2020-2021 г.

След постъпили в Министерството на образованието и науката предложения на висши училища за регламентиране на допълнителни места по професионални направления, за които държавата осигурява средства за издръжка на обучението и предвид необходимостта от кадри в определени отрасли се взе решение за тази година да бъде увеличен максималният брой на приеманите студенти по следните професионални направления: Местата в направление „Енергетика" се увеличават от 500 на 550, а тези в направление „Материали и материалознание" стават 180 вместо 150. Утвърдените места в професионално направление „Химични технологии" се увеличават от 350 на 420, а тези в направление „Здравни грижи" от 1948 стават 2008.

Допълнителният брой по тези професионални направления е разпределен между всички висши училища, които провеждат обучение по тях, с изключение на тези по „Здравни грижи", който ще се отпуснат към Русенски университет „Ангел Кънчев" и Тракийския университет в Стара Загора.

Утвърдените 905 места за субсидирано от държавата обучение по специалността от регулираните професии „Право" стават 845 вместо досегашните 850 места в редовна форма и съответно 60 места в задочна форма на обучение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки