Кен Хенсли вече ще посреща Джулая на небето


Кен Хенсли вече ще посреща Джулая на небето
05 Ноември 2020, Четвъртък


Авторът на емблематичната песен „Юлско утро" на „Юрая хийп" почина на 75-годишна възраст

Автор: Десант

Легендарният музикант Кен Хенсли почина на 75 години. Новината бе съобщена от брат му Тревор Хенсли с публикация във Facebook преди минути.

Хенсли е част от класическия състав на рок групата „Юрая хийп" (Uriah Heep) от 70-те години на миналия век. Той е автор или съавтор на повечето от превърналите се в класически композиции песни на бандата, сред които емблематичната „Юлско утро" („July Morning"), дала названието на култовата традиция у нас да се посреща в компания изгревът на 1 юли - Джулая. 

Самият музикант посрещаше неведнъж на наша земя изгревът на слънцето в първия юлски ден. Той дори взе участие в заснет в Созопол видеоклип на песента.

„Пиша това с натежало сърце, за да ви уведомя, че брат ми Кен Хенсли почина в сряда вечерта", четем в поста на Тревър Хенсли. „Красивата му съпруга Моника беше до него и успокояваше Кен през последните няколко минути с нас. Всички сме съкрушени от тази трагична и невероятно неочаквана загуба и ви молим да ни дадете малко място и време, за да се примирим с нея. Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребението. Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки