Валери Симеонов: Безпощадно към тези, които погазват мерките и законите


Валери Симеонов: Безпощадно към тези, които погазват мерките и законите
04 Ноември 2020, Сряда


Лидерът на НФСБ ще внесе сигнал за пловдивската дискотека „Сохо“

Автор: Десант

„Привърженик съм на по-строгите мерки, така както се предприемат в Германия, Франция, Австрия, Италия. Но строги мерки към тези, които нагло ги погазват“. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Още от деня“ на БНТ във вторник вечерта.

Той съобщи, че в сряда ще подаде сигнал до министъра на вътрешните работи с искане да се провери скандалния случай с пловдивската дискотека „Сохо“, „където на един луд чалгакупон, без маски, бяха погазени както противоепидемичните мерки, така и Закона за шума“.

„Хората на отговорни постове трябва да носят отговорност и дават пример. А тук полицаите три пъти ходили по сигнал на граждани и се връщали, защото на купона били заместник-кмет и шеф на „Напоителни системи“!? Това заведение трябва да бъде затворено! Другото ще обезвери хората в това, че законите трябва да се спазват“, коментира Симеонов.

НФСБ ще подкрепи здравния министър в искането му Здравната каса да не финансира болници, които отказват да разкрият COVID-отделения. Трябва да сме единни в борбата срещу заразата. И да вярваме на специалистите ни, на героите в бели престилки, които преди месеци сринахме, но се оказа, че са били прави“, каза Валери Симеонов.

На Председателски съвет в сряда той ще постави въпроса за работата на Народното събрание заради случаите на заболели депутати. Дистанционната форма на работа е реалистичен вариант, добави той.
Лидерът на НФСБ подчерта, че човешкият живот е по-важен от икономиката, но добави, че на бизнеса – особено на малкия и средния трябва да се помага в тежката ситуация според възможностите на бюджета. В тази посока от НФСБ и „Обединени патриоти“ работим от самото начало на пандемията –предложихме антикризисни мерки за туристическия бранш, намаляване на ДДС.

На въпрос на водещата за това какво ще се случи на идващите избори за патриотите Валери Симеонов отговори: „Дали ще гласуват за нас или не – за нас е важно, че оставяме свършена работа след мандата си. За разлика от тези, които 5 престояват като куфари, без да свършат нищо“.

Той даде пример с пенсиите – за един мандат „Обединени патриоти“ са направили така, че минималната пенсия да скочи няколко пъти – от 160 лв. в началото на 350  лв. сега – 300 лв. минимална пенсия от 1 януари 2021 г., плюс 50 лв. допълнителната добавка. 

На следващо място – оградата с Турция, спряла мигрантския поток, Закона за шума, въвел ред и спокойствие за гражданите. Валери Симеонов посочи битката, която НФСБ единствен започна срещу олигарсите, които ощетяват държавата и спря кражбата в сферата на хазарта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки