Бургаският музей подписа договор за сътрудничество със Сдружение „Черноморска Странджа"


Бургаският музей подписа договор за сътрудничество със Сдружение „Черноморска Странджа"
03 Ноември 2020, Вторник


Заради усложнената епидемична обстановка, традиционната годишна кръгла маса, посветена на културното наследство на региона, се състоя в ограничен състав

Автор: Десант

Поради усложнената епидемична обстановка, традиционната годишна кръгла маса, посветена на културното наследство на Странджа, която се провежда в Ахтопол и се организира от сдружение „Черноморска Странджа“, тази есен се състоя в много ограничен състав. Присъстваха инж. Петър Кънев, председател на сдружението и д-р Милен Николов, директор на РИМ – Бургас.

Беше направен преглед на осъществените археологически разкопки по южното Черноморие през 2020 г., както и постигнатите резултати. Обсъдени бяха и перспективите за осъществяване на археологически и исторически проучвания в региона на Странджа през 2021 г. в условията на пандемия.

В края на срещата беше подписан Договор за сътрудничество и съвместна дейност между сдружение „Черноморска Странджа“ и Регионален исторически музей-Бургас, в съответствие с нормативните документи в областта на културното наследство. Планира се осъществяването на общи проекти в областта на научната издателска дейност, общи изложби и популяризиране на културното наследство на региона.

Срещата се проведе под патронажа на г-н Вълчо Чолаков – Областен управител на област Бургас, и доц. д-р Бони Петрунова, директор на Национален исторически музей – София.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки