РДГ-Бургас установи 30 незаконно отрязани тополи край Резово


РДГ-Бургас установи 30 незаконно отрязани тополи край Резово
02 Ноември 2020, Понеделник


Проверяващите констатираха и редица други нарушения

Автор: Десант

За констатирани нарушения на нормативната уредба, директорът на Регионална дирекция по горите – Бургас спря със заповеди временно сечта в 19 поземлени имота в горски територии – частна собственост. При извършени проверки в частни горски територии в землището на с. Резово, община Царево горските служители от РДГ – Бургас установиха сеч на 30 тополи без издадено за целта позволително.



Проверяващите констатираха и редица други нарушения: площта на сечището е била ограничена, но крайните дървета не са били маркирани в основата, съгласно нормативните изисквания; не са поставени табели, с които да се обозначи горската територия, в която е планиран добив на дървесина. В землището на с. Сърнево, община Карнобат извършваната сеч е била изведена с по-висока интензивност от планираната и нормативно допустимата. Констатирано е и маркиране на дървета в отдел, в който не е предвидена сеч.

Служителите на РДГ – Бургас са извършили 272 проверки през изминалата седмица. За установени нарушения по Закона за горите са съставени 11 акта. Съвместна проверка е извършена и със служители от Икономическа полиция, Инспекция по труда и НАП – Бургас, на мобилен обект за складиране, преработка и търговия с дървесина в района на гр. Айтос. Открита е чужда производствена марка, регистрирана на друг стационарен обект в района на града. Производствената марка е задържана. Работата по случая продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки