Бургаски горски инспектори спряха сеч в частни гори в Карнобатско


Бургаски горски инспектори спряха сеч в частни гори в Карнобатско
Снимка: ИАГ
27 Октомври 2020, Вторник


Засекоха и бракониери в Поморийско


Спряна е сечта в частни гори в землището на с. Сърнево, община Карнобат. При извършена проверка горските служители установили изсечени дървета, немаркирани с контролна горска марка.

Проверяващите констатирали, че при извеждането на сечта не са спазени разпоредбите на Закона за горите. Установени са и непочистени извозни пътища, които не били посочени в технологичния план. За установените нарушения е санкциониран частно-практикуващият лесовъд и дейността в сечището е преустановена със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите.

Отново в проверка на сечище, в общински горски територии - община Поморие, инспекторите установяват извършване на сеч без издадено позволително на 18 дървета от вида благун и цер. Издадени са два акта по Закона за горите на нарушителя.

За последните четири дни на изминалата седмица, горските служители на РДГ-Бургас са проверили 25 сечища, 24 склада за съхранение и преработка на дървесина, 57 товарни моторни превозни средства и 37 физически лица. Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

За последните четири дни екипите на Дирекцията са извършили повече от 150 проверки. Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

Интензивните проверки на територията на цялата страна продължават.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки