Подаряват 10 000 дръвчета на всички желаещи да се „събудят за природата“


Подаряват 10 000 дръвчета на всички желаещи да се „събудят за природата“
27 Октомври 2020, Вторник


Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще получи своята фиданка и инструкции за съхранение, засаждане и грижа

Автор: Десант

На 1 ноември в 11 ч. на паркинг ниво +3 в столичния „Сердика Център" ще стартира съвместната кампания с Гората.бг, като през целия ден организаторите ще подарят 10 000 дръвчета на всички желаещи да се „събудят за природата“.

Тази есен Гората.бг празнува 1 милион засадени дървета и в духа на празника ще зарадват дошлите на място с различни фиданки – лесни за засаждане плодни дървета, сред които ябълки, череши, дюли, орехи, както и явори, борове, дъбове, липи и др. Повечето фиданки са с височина 50-90 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като плодните дървета НЕ са облагородени (подложни са).

Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще получи своята фиданка и инструкции за съхранение, засаждане и грижа.

Организаторите призовават всеки да носи свои използвани, но здрави пликове или чували, за да се ограничи максимално употребата на найлонови торби за еднократна употреба.

От началото на инициативата до сега са засадени 903 000 фиданки. От Гората.бг се надяват със сегашните 10 хиляди фиданки новозасадените дръвчета у нас да достигнат 1 милион.

„Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения цялата Вселена ще ни помогне!" - категорични са от Гората.бг.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки