24 май да бъде Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.


24 май да бъде Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.
22 Октомври 2020, Четвъртък


Около тази формулировка се обединиха депутатите дни преди официалното гласуване на второ четене на поправката в КТ

Автор: Десант

Кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха депутатите дни преди официалното гласуване на второ четене на поправката в КТ.

„24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“ да е името на един от най-българските празници е мнението на народните представители от комисиите в парламента, които трябваше да решат вчера и днес как да се преименува националният празник.

Припомняме, че на първо четене с гласовете на Обединени патриоти и ГЕРБ бе прието думите „24 май Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост“ да се заменят с „24 май Ден на българската писменост, просвета и култура“. 

Заради последвалите след това оживени обществени дебати и взимайки предвид аргументите на научната общност се стигна до преформулиранот на промените  на „24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки