Военни верижни машини „окупираха" гарата в Казанлък


Военни верижни машини „окупираха" гарата в Казанлък
Снимка: presstv.bg
21 Октомври 2020, Сряда


​Ешалон с военнослужещи предстои да отпътува за учебен полигон „Корен“, където до 30 октомври ще се проведе тактическо занятие „Балканска стена – 2020“

Автор: Десант

В района на гара Казанлък днес се струпаха над 10 верижни машини. В следващите дни се очаква тук да пристигне още военна техника, която след това ще бъде натоварена на влакова композиция.

Ешалонът с военнослужещи ще отпътува за учебен полигон „Корен“, където до 30 октомври ще се проведе тактическо занятие, информира presstv.bg.

Тактическото учение е на 61-ва механизирана бригада и е с наименование „Балканска стена – 2020“  под общото ръководство на Командването на Сухопътните войски. В него ще участват близо 3000 военнослужещи, до 200 единици бронетанкова и до 550 единици автомобилна техника.

Учение в такъв мащаб не е провеждано от почти 20 години. Неговата тема е „Участие на 61-ва механизирана бригада в отбранителна операция на Сухопътния компонент”.

Тактическото учение „Балканска стена – 2020“ ще се проведе по условен сценарий. С изпълнението на поставените в него задачи Командването на Сухопътните войски ще провери готовността на щаба и формированията на 61-ва механизирана бригада за провеждане на маньовър със сили и средства, изпълнение на бойни стрелби, заемане на отбранителни райони и рубежи, поразяване на цели с огън и други въпроси, свързани с подготовката на бригадата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки